KRAV MAGA INSTRUCTEURS

Tactical Solutions Krav Maga instructeur Ilja Hofman

IKMF Civil Krav Maga Instructor (G5)
Kettlebell instructeur Trojan Workout

Vechtsport ervaring: Karate, Thai boksen, Aikido en Boksen.

Mijn kennis en ervaringen met betrekking tot Krav Maga:

Op 13 jarige leeftijd begon Ilja Hofman met karate bij wereldkampioen Otti Roethof. Het plezier in het spelletje werd steeds groter en dit leidde er toe dat Ilja met de wedstrijden mee begon te doen. Tijdens de wedstrijdtrainingen was het nivo zo hoog dat hij steeds meer inzicht kreeg in het tactische gedeelte.

Karateka’s als Jerrel Slager, Dudley Josepa, Hans Nijman en Kenneth Leeuwin waren vaker wel dan niet de tegenstanders op deze trainingen.

Toen Jerrel Slager hem uitnodigde om eens mee te doen met het Muay Thai leek hem dat wel iets. In het begin was het veel klappen vangen van de vaak veel oudere tegenstanders maar onder de bezielende leiding van Jerrel kwam het slimme en technische van Ilja tot uiting. Al snel vond Ilja het karate minder leuk dan het Muay Thai en legde Ilja zich hier op toe. Samen met Jerrel ging hij door heel Nederland om te trainen. Ook bij diens goede vriend Lucien Carbin die nog zelf wedstrijden vocht in die tijd. Het viel echter iedereen op dat de handen beter waren als de benen en zo gebeurde het dat Ilja zich ook meer in het boksen verdiepte.

Het duurde niet lang en Ilja stond in de ring voor zijn eerste bokswedstrijd. En een paar wedstrijden er na stond hij met dispensatie in de halve finale van het NK boksen. Waar het in het begin mindere goden waren volgden al snel de toppers uit Europe en de rest van de wereld. In het thaiboksen was Ilja ook nog steeds actief. Mohammed Quali was een wereldkampioen die geregeld met Ilja in de ring stond op trainingen. Ook werd Ilja gevraagd om op de trainingen van Ramon Dekker als sparringpartner te fungeren.

Toen Ilja vond dat de tijd rijp was om professioneel bokser te worden werd hij medisch afgekeurd hiervoor. Na wat recreatief te hebben gesport ging hij in een sportschool werken en haalde hij zijn Fitvak A fitnesstrainer en spinninginstructeurlicentie. Na enkele jaren wat rondgekeken te hebben in het thaibokswereldje had hij het wel gezien en ging op zoek naar iets anders.

Krav Maga was de uitkomst. Geen wedstrijden, geen regels.

In 2013 ging Ilja naar de CIC ( civiele instructor course ) die hij met goed gevoel voltooide. Voor Ilja is het van belang dat iedereen zich overal moet kunnen verdedigen of nog liever het gevaar kan herkennen en wegrennen. De trainingen zullen dus niet alleen technisch zijn maar gebaseerd op realiteit. Veiligheid en plezier staat voorop voor Ilja tijdens de trainingen.

Tactical Solutions Krav Maga instructeur Johan Oosterholt

IKMF Civil Krav Maga Instructor (G2)

Johan Oosterholt is in 2012 begonnen met Krav Maga. Na een aantal jaren trainen en seminars in zowel binnen- als ook buitenland heeft Johan in 2018 deel genomen aan de Civilian Instructor Course onder leiding van Israel Cohen, Israel Tamir en Tamir Gilad.

Johan heeft voordat hijKrav Maga beoefende o.a. gezwommen en gefitnesst. Tevens beoefent Johan BJJ & heet hij ervaring met kettlebells, TRX etc.